Kajenje

Kajenje načenja naše zdravje, duševno počutje in finančno stanje. Pogostim odločitvam o prenehanju sledi vrnitev v stare vzorce. Hipnoze v nadaljevanju so namenjene prav temu – razbijanju vzorcev, ki so odvisnost v prvi vrsti oblikovali. V treh mesecih se ne boste samo znebili škodljive razvade – nase in na življenje boste gledali čisto drugače.

Brezplačna lekcija

Hipnoza dokazano pomaga pri prenehanju kajenja. Premagajte fizično in psihično odvisnost v samo 12 tednih in zaživite bolj zdravo in svobodno.

Dihanje

Začutite svoj dih. Počasi dihajte in se sproščajte ob prijetni glasbi in vodeni zvočni meditaciji.

Z meditacijo prenehajte kaditi

Odvajanje od kajenja je proces, za katerega je potrebna predvsem zelo močna volja. Strastni kadilci so pogosto mnenja, da kava brez cigarete enostavno nima enakega okusa ali da petkova zabava zunaj vsekakor ne more miniti brez opojnega cigaretnega dima. 

Glavni razlogi, zakaj kadilci posegajo po cigaretah, so običajno dolgčas, ublažitev vsakodnevnega stresa in napetosti ali zapolnitev čustvene praznine. A dejstvo je, da kajenje razen trenutnega hedonističnega užitka dolgoročno zdravju (in denarnici) škoduje. 

Dobra novica? Rešitev se skriva v nas samih, poiščemo pa jo lahko s pomočjo meditacije.

Prenehajte kaditi

Hipnoza dokazano pomaga pri prenehanju kajenja. Premagajte fizično in psihično odvisnost v samo 12 tednih in zaživite bolj zdravo in svobodno.

V cigaretnemu dimu je okoli 3000 nevarnih kemikalij

Večini kadilcev je verjetno neznanih kar nekaj dejstev o tem, kaj ta opojni zavojček tobaka vsebuje. Cigareta ima v svoji notranjosti približno tri tisoč nevarnih kemikalij, pri čemer jih več kot pet odstotkov njih tvori ogljikov monoksid – smrtonosni plin, ki med drugim prihaja tudi iz avtomobilske izpušne cevi. To pa še ni vse. 

V cigaretah je tudi enak katran, kot ga uporabljajo za asfaltiranje cest, ki prav tako lahko povzroči raka. Že samo teh nekaj zastrašujočih dejstev bi moralo zadostovati, da vžigalnik izgubi vlogo stalnega spremljevalca poleg denarnice in mobilnika.

Za prenehanje kajenja odpravite temeljni vzrok zasvojenosti

Taktika, ki bo zares učinkovita, je od posameznika do posameznika različna. Za nekatere je dovolj trdna odločitev, da se v danem trenutku za vedno odpovedo cigareti, spet drugi lahko zdržijo samo nekaj časa, nato pa klonijo pod užitkom, ki jim ga ta nikotinski zvitek nudi ter morajo za popolno prenehanje s kajenjem poskusiti večkrat. 

Tak način prenehanja ne odpravi namreč temeljnega vzroka zasvojenosti kot so stres, notranja napetost in nezadovoljstvo, temveč zgolj na silo zaustavi sredstvo, s katerim naštete vzroke posamezniki blažijo.

Blagodejni učinki na vaše zdravje

A odločitev, da nikotin ne bo več del vašega življenja, lahko zelo hitro prinese številne blagodejne učinke na vaše zdravje. V dveh urah se namreč sprostijo dihalne poti, pljuča pa začnejo dobivati več zraka. Okvarjeni živčni končiči začnejo ponovno rasti, zato se zopet okrepita voh in okus. 

V enem do treh mesecih se delovanje pljuč okrepi kar za tretjino. V petih letih se tveganje za nastanek raka na pljučih prepolovi, po desetih letih pa je ponovno na normalni ravni.

Kako si lahko pomagate sami?

Dandanes obstaja kar nekaj pripomočkov, ki naj bi pomagali pri opuščanju kajenja – od nikotinskih obližev do elektronskih cigaret. A strokovnjaki so mnenja, da gre pri njih v glavnem za placebo učinek, ki sicer zniža škodljivost kajenja, a ga seveda ne odpravi v celoti.
Poleg tega, da se poslužite metod kot je to, da si ne ustvarjate zalog cigaret, ne kadite doma ali v avtu, in pokadite manj kot polovico cigarete, vam je v pomoč lahko tudi meditacija.

Meditacija vam pomaga zaživeti brez cigaret

Meditacija tradicionalno velja za metodo, s katero se umirimo, poglobimo vase in vzpostavimo notranje ravnovesje. Na ta način znižamo raven stresa in postanemo bolj zadovoljni ter posledično ne potrebujemo več dodatnih sredstev, ki bi blažila stres in napetost.

V ta namen vsem tistim kadilcem, ki se želijo za vedno znebiti te razvade, podarjamo en mesec brezplačnh meditacij na platformi ponos.si, s katero bodo lahko naredili prve korake v smeri boljšega zdravja in optimalnega notranjega počutja. 

Preizkusite brezplačno

Z meditacijami ozdravite izgorelost, prenehajte kaditi in bolj
kvalitetno spite.

Popolna
sprostitev v
vašem žepu

Meditacije in
hipnoze v
slovenščini

Lekcije,
prilagojene na
spol

Raznolike teme
in dolžine
meditacij

Časovna
prilagodljivost
poslušanja

Ohranjanje
zdravja v službi
in zasebno

Najboljša izbira!

Letni paket

4,99 EUR / mesec
Zaračunano 59,90 EUR / leto

Mesečni paket

5,90 EUR / mesec

Brezplačne meditacije

Poslušajte 5-minutne meditacije, ki vam polepšajo dan. Priporočamo slušalke. Prepustite se motivaciji, ljubezni, miru, moči in strasti.

Brezplačna meditacija

Ko je za vami težek dan, mesec, leto…
Izberite katerokoli od naslednjih meditacij, ki vas pokliče in sprostite telo ter najdite notranji mir.

Brezplačna meditacija

Ko je pred vami težek dan,
sestanek, pogovor, ali pa kadarkoli, ko se morate spomniti,
da je vse, kar potrebujete že v vas samih…

Brezplačna meditacija

Iz praznega kozarca ne moremo nalivati.
Ljubezen do drugih je brezpogojno povezana z ljubeznijo do sebe.
Ko se naučimo imeti radi sebe, je precej enostavno ljubiti tudi druge.

Brezplačna meditacija

Strast ni samo seksualna. Strast je v življenju samem.
Ustvarite prostor za doživljanje strasti in življenje bo precej bolj pisano.

Zadnji prispevki