Hipnoza in rak

V zdravljenju raka in v obvladovanju neželenih učinkov zdravljenja, klasična medicina ponudi obravnavo, usmerjeno zgolj v telo in tumor. Rak je celostna bolezen, zato je tudi zdravljenje – v idealnem svetu – celostno, pomoč pri tem ponudita integrativna medicina in predvsem integrativna onkologija. Integrativna onkologija združuje vse metode klasične medicine s komplementarnimi pristopi (včasih imenovani tudi alternativni), ki so osnovani na podlagi študij in raziskav. Slednji v svojem delovanju uporablja tako fizične kot energetske in duhovno/čustvene metode. Človek je veliko več kot fizično telo. Zato je obravnava zgolj fizičnega telesa le delček na poti do povrnjenega zdravja.

Večina ljudi, ki se zdravijo zaradi raka, se v toku zdravljenja sreča in posluži komplementarnih metod, vzporedno z zdravljenjem, ki ga ponudi klasična medicina. Nekatere študije in raziskave kažejo, da je ta odstotek od 40 do 80, kar je zelo veliko. Razumljivo je, da človek v stiski, ki jo prinese diagnoza rakave bolezni, čuti in želi biti aktivno udeležen v svojem procesu zdravljenja.

Dejstvo, da klasično zdravljenje rakave bolezni, naj gre za operacijo, kemoterapijo ali obsevanje, s seboj prinese veliko neželenih učinkov, je dobro znano. Skromne napotke, kako obvladovati le-te, človek lahko dobi pri svojem onkologu. Ena od tehnik, ki se v zadnjem času zelo dobro umešča v tovrstno obravnavo, je medicinska hipnoza (MH), ki je v rokah izkušenega terapevta popolnoma nenevarna in zelo učinkovita metoda. Uporablja se lahko v vseh obdobjih bolezni. Zelo uspešno deluje na anksioznost in strah, ki se pojavita kadarkoli – ob diagnozi, med zdravljenjem ali po zaključenem zdravljenju. Veliko ljudi, ki so šli skozi zdravljenje rakave bolezni ima močan strah pred ponovitvijo bolezni. Hipnoza pomaga nagovoriti ta strah in s preoblikovanjem podzavesti privede do integracije tega strahu in okrepi posameznika z občutkom notrnaje moči. Zelo pogoste težave ob zdravljenju so slabost, bruhanje, slab apetit, utrujenost, mravljinčenje, nespečnost, pomanjkanje energije in podobno. Vse te lahko preko MH naslovimo in jih zmanjšamo tako, da je možna dobra kvaliteta življenja kljub intenzivnemu zdravljenju.

O avtorici

Moje ime je Jana, dolga leta sem delovala na Onkološkem inštitutu v Ljubljani kot zdravnica internistka onkologinja. Na svoji poti sem se srečala s številnimi ljudmi v stiski, ki jo prinaša diagnoza rakave bolezni. Ob vsem medicinskem znanju sem spoznala, da zgolj strogo medicinski pristopi ne dajo odgovorov in ne pomoči na vse stiske in težave. Zato sem opravila izobraževanje in diplomirala na področju medicinske hipnoze, ki bistveno razširi paleto pomoči na tem področju. Ustanovila sem svoje podjetje Svetlika (www.svetlika.si), kjer pomagam ljudem v stiski ob zdravljenju, diagnozi ali preprečevanju rakavih bolezni.

Tečaji in meditacije

V samo petih minutah do boljše motivacije in pripravljeni ste, da začnete nov dan!
V samo petih minutah do več strasti in pripravljeni ste, da začnete nov dan!
V samo petih minutah do več notranje moči in pripravljeni ste, da začnete nov dan!
V samo petih minutah do več notranjega miru in pripravljeni ste, da začnete nov dan!
V samo petih minutah do več ljubezni do sebe in pripravljeni ste, da začnete nov dan!
Naredite to zase in za vse, ki jim imate radi. Vzame vam le malo časa, da občutite sprostitev s pomočjo meditacije.

Zadnji prispevki

Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in prejemali boste posebne ugodnosti, ki veljajo samo na vpisane na mailing listo.

Preizkusite brezplačno

Z meditacijami ozdravite izgorelost, prenehajte kaditi in bolj
kvalitetno spite.

Popolna
sprostitev v
vašem žepu

Meditacije in
hipnoze v
slovenščini

Lekcije,
prilagojene na
spol

Raznolike teme
in dolžine
meditacij

Časovna
prilagodljivost
poslušanja

Ohranjanje
zdravja v službi
in zasebno

Najboljša izbira!

Letni paket

4,99 EUR / mesec
Zaračunano 59,90 EUR / leto

Mesečni paket

5,90 EUR / mesec