< NAZAJ NA SEZNAM ČLANKOV

Od tesnobe do miru - brezplačni mesec meditacij

Tukaj lahko dostopate do BREZPLAČNIH vodenih meditacij z afirmacijami. Poiščite slušalke, zaprite oči in se prepustite.

Polona Jančar, univ. dipl. psih, specializantka integrativne psihoterapije

Tesnoba nam sporoča, da smo se predolgo časa ukvarjali z zunanjim svetom in pozabili na svoj notranji svet. Ko izgubimo stik s sabo, izgubimo notranji kompas. Začne nas premetavati od enega dobronamernega nasveta do drugega, od ene objave na socialnih omrežjih do druge, od mnenja ene prijateljice do mnenja drugega prijatelja. Ne vemo več, kaj je prav in kam plujemo. V telesu se nabira napetost in, ker je ne opazimo (saj smo preveč zaposleni z opazovanjem zunanjega sveta), sčasoma postane glasnejša in se izrazi v obliki tesnobe. 

Tiščanje v prsih, občutek, da nam na prsni koš pritiska skala in ne moremo dobro vdihniti, razbijanje srca, megla v glavi in nejasne misli, nerazložljiv strah - vse to so lahko simptomi, ki jih občutimo, ko gre za tesnobo. 

Čas je, da se umaknemo od zunanjega sveta in zopet najdemo svoj notranji kompas. Najdemo miren kraj, kjer se počutimo varno in vemo, da nas za dvejset minut ne bo nihče zmotil - zapremo oči in naredimo globok vdih in izdih. Gremo navznoter... in gremo iz nemira v mir. 

Če smo nevešči meditiranja in ne želimo samo sedeti v tišini, nam lahko pri tem pomagajo vodene meditacije z afirmacijami. Pripravili smo vam štiri brezplačne meditacije, namenjene posebej zmanjševanju tesnobe. Narejene so tako, da vsak teden poslušate eno meditacijo in tako dobite en mesec vodenih meditacij. 

Poiščite slušalke, zaprite oči in se prepustite.

 

Bodite živi.

Vaš Ponos.si